Flamingo’s afgetroefd door Pallas ‘08

BUITENPOST – Na een rommelige wedstrijd, waarin voortdurend tegen een achterstand werd geknokt, liet Flamingo’s met de eindstand 19-21 de punten aan de gasten uit Leeuwarden, die daarmee goede zaken deden in de strijd om promotie.

Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar Pallas kwam beter uit de startblokken. Na een 0-2 achterstand, scoorde Ronald Algra met een afstandsschot 1-2. Flamingo’s gaf druk maar het samenspel en de  vele doelpogingen waren net niet goed genoeg. In de achtste minuut kwam Pallas op 1-3. Wieger van der Wolf had direct een antwoord klaar, maar toch liep Pallas langzaam uit naar een 5-10 voorsprong. Daarbij profiteerde Pallas goed van de vele strafworpen die het kreeg na inloopacties, die onreglementair werden verdedigd door de geelhemden.

In de laatste fase voor de  rust knokte Flamingo’s zich knap terug in de wedstrijd. Tjerk Hamstra bracht de ruststand op 9-10 en was ook verantwoordelijk voor 10-10 bij de start van de tweede helft. Toch liepen de Leeuwarders weer uit naar 10-14.  Vol overgave strijdend kwam Flamingo’s meerdere malen terug tot een punt verschil. De beslissende jump bleef echter achterwege en langzaam raakte de overtuiging uit het spel van de geelhemden.  Met nog vijf minuten te gaan kwam Pallas na opnieuw een strafworp op 17-20.  Flamingo’s vond nog wel tweemaal de korf, maar bij 19-21 was het over en uit. Voorlopig verdwijnt promotie uit het zicht voor de Buitenposters, die komend weekeinde op bezoek gaan bij koploper Elburg.

Scores Flamingo’s: Wieger van der Wolf (7), Ronald Algra (6), Martein Visser (2), Tjerk Hamstra (2) Elisabeth Leenstra, Hendrik Land