Buitenpost onmachtig tegen Urk

BUITENPOST - Buitenpost had zaterdag een lastige middag tegen Urk. De Blauwkes waren duidelijk niet opgewassen tegen de degelijke opponent: 0-2.

Na de openingsgoal van de Urkers in de eerste helft, mocht Buitenpost lang hopen op een gelijkspel, maar had daar eigenlijk geen recht op en creëerde daarvoor bovendien ook onvoldoende kansen. Halverwege de tweede helft scoorde Urk rechtstreeks uit een hoekschop en bracht daarmee de eindstand van 0-2 op het scorebord. Buitenpost heeft rechtstreekse handhaving nog steeds in eigen hand omdat de concurrentie ook geen punten pakte. Komend weekeinde wacht de spannende, beslissende wedstrijd in en tegen Putten.

Buitenpost won nagenoeg geen enkel persoonlijk duel en de mannen van trainer René van der Weij moesten het vooral op spelinzicht, snelheid en fysieke kracht afleggen. Pas na een half uur spelen lukte het de thuisploeg om een beetje onder de druk vandaan te voetballen. Het leverde een mogelijkheid op voor Rob Dijkstra en Buitenpost kreeg ook een aantal corners te nemen. Daarna was het raak voor Urk. Een eerste doelpoging werd nog knap gered door Van der Meulen. Vervolgens treuzelde de Buitenposter achterhoede bij het uitverdedigen en kreeg Hessel Snoek de bal op een presenteerblaadje en tikte dankbaar de 0-1 binnen.

De eerste helft had veel kracht gekost bij de thuisploeg. Na de thee probeerde het team het wel, maar ontbeerde het Buitenpost aan de benodigde stootkracht. Schootstra kwam in het veld voor Pieter Henstra maar kon onvoldoende zijn stempel op het duel drukken. Nadat Urk een paar keer gevaarlijk  was geweest, kon het 25 minuten voor tijd de score verdubbelen. Invaller Marinus Snoek zag dat zijn corner in een keer binnenvloog. De gasten kregen nog een grote kans op meer, maar de lat stond in de weg. Het lukte Buitenpost niet om een slotoffensief te beginnen, waardoor het duel eindigde in 0-2. Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen waren er bloemen voor de vertrekkende spelers Pieter Henstra (Kollum) en reservekeeper Marvin Heidstra (Zwaagwesteinde) en de afzwaaiende coach René van der Weij, assistent-trainer Dorjan Berisha, teammanager Jochum Bouma en verzorgster Tamara Huitema.

,,We hebben terecht verloren”, aldus Van der Weij. ,,Urk was goed en we hebben op een kans van Rudmer Loonstra in eerste helft na geen poot op de grond gekregen. Helaas kregen we de goals weer te makkelijk tegen. Eén uit balverlies van ons zelf en een corner die in een keer er invliegt terwijl beide palen bezet zijn, dan mag dat niet gebeuren.”

Buitenpost moet het duel volgens de coach op enkele positieve punten na snel vergeten en zich richten op Putten. ,,Het is een finale waar je de laatste weken ook al van kan spreken, alleen dit is de laatste wedstrijd van het seizoen. Het is kans dat het zaterdag mijn laatste thuiswedstrijd is geweest na een prachtige periode van vier jaar. Ik hoop er wel op dat het zou betekenen dat we volgende week in Putten een goed resultaat hebben gehaald. En dat zou super zijn voor deze groep die in de hoofdklasse verdient te spelen komend seizoen. Berend Schootstra is weer terug dat is heel belangrijk voor ons en hopelijk is Robin Huisman de Jong er ook weer bij. Die jongens brengen net even de rust, ervaring en strijd in ons elftal wat we nodig hebben. Putten is een goede ploeg met veel snelheid en ervaring die het seizoen goed willen afsluiten, dus we kunnen onze borst natmaken.”