Tweede Feanster schoolkorfbaltoernooi zeer geslaagd

SURHUISTERVEEN - Korfbalvereniging It Fean organiseerde op woensdag 8 mei voor de tweede keer het Feanster schoolkorfbaltoernooi op Sportpark ‘t Ketting.

Vorig jaar was het schoolkorfbaltoernooi onderdeel van het zestigjarig jubileum van de korfbalvereniging. Dit jaar werd het toernooi georganiseerd na de vele positieve reacties van de basisscholen. Samen met tal van vrijwilligers en met ondersteuning van diverse sponsoren, waaronder hoofdsponsor Tiko Kinderopvang, werd het toernooi weer goed voorbereid.

Het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 tot en met 8 werd, net zoals vorig jaar, geopend door wethouder Jouke Spoelstra, die in zijn speech aangaf dat bewegen en plezier hebben in sport erg belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Vervolgens werd op de negen gecreëerde velden met veel enthousiasme gespeeld door de basisscholen uit Surhuisterveen en Boelenslaan. Naast het spelen van wedstrijden konden de kinderen ook hun kwaliteiten tonen bij het spijkerbroekhangen en het korfschieten.

Voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 was er ook de mogelijkheid om spelletjes te doen waarbij een prachtige oorkonde en een gezond gevulde goodybag, gesponsord door de Albert Heijn uit Surhuisterveen, kon worden verdiend. Voor de groepen 3 tot en met 8 was er naast de gesponsorde goodybag ook een vaantje als blijvende herinnering aan het tweede Feanster schoolkorfbaltoernooi.

De volgende teams mochten zich de eerste prijswinnaars noemen en een mooie beker meenemen richting hun school:

Groep 3:  It Skriuwboerd 1
Groep 4:  De Waldiik 1
Groep 5:  De Bernebregge 1
Groep 6:  De Waldiik 1
Groep 7:  De Waldiik 1
Groep 8:  De Waldiik 1