62e Zomerwandeltocht van de Trochsetters

SURHUISTERVEEN - De 62e Zomerwandeltocht van de ‘Trochsetters’ wordt gehouden op zaterdag 25 mei vanuit De Lantearne in Surhuisterveen. Op deze dag kunnen er afstanden worden gelopen van 5, 10, 15, 25 en 30 kilometer.

De route van de 5 kilometer is in de omgeving van Surhuisterveen. De 10 kilometer wandelaars nemen een grotere cirkel met veel meer natuurbeleving. Ze wandelen o.a. langs Ophús en Koartwâld.

De 30 kilometer gaat via Augustinusga naar Surhuizum voor de eerste rust, waar ook de 15 kilometer haar eerste rust heeft.

In het Groninger Opende, in de ´Theetuin Blotevoetenhof´ kunnen de 30, 25 en 15 kilometer wandelaars uitrusten en genieten van de rust en de mooie omgeving.

De beide langste afstanden gaan dan via Kornhorn en het mooie coulisselandschap met de elzensingels naar ´Het Curringherveld´ met zijn bloemrijke akkers.

In het Curringherveld staat ook een hooiberg waar vroeger het geurige hooi werd opgeslagen. Daarna gaat de wandeling verder rond het natuurgebied, de Jiltdijksheide waar Schotse Hooglanders en landgeiten grazen, naar de rust aan de zuidkant van Opende, dichtbij Strandheem, een prachtige recreatieplas.

De routes zijn grotendeels verhard (asfaltpaden, schelpenpaadjes en verharde wegen), natuurlijk wel afgewisseld met bospaadjes en zandwegen. Alleen de 15 kilometer route heeft iets meer onverharde paden.

De starttijd van de 30 en 25 kilometer is tussen 9.00 en 10.00 uur.

De wandelaars van 15, 10 en 5 kilometer kunnen starten tussen 10.00 en 13.00 uur. De routes worden allemaal voorzien van pijlen en zijn daarom zeer geschikt voor Nordic Walking.

Voor iedereen is er een routebeschrijving aanwezig en voor wie dat wil is er een herinnering.

Het inschrijven kan op de dag zelf en kost €4,-, leden van de wandelbond krijgen €1,- korting.

Kinderen betalen € 2,50, inclusief herinnering.

Iedereen die van wandelen houdt kan meewandelen en is van harte welkom op 25 mei.

Voor meer info zie www.trochsetters.com of bel naar 0512-355211.