Lionsclub Westerkwartier doneert aan Appie’s Tuun

OPENDE - Afgelopen donderdag bezochten Feike Mollema en Cor van der Veen van de Lionsclub Westerkwartier Appie’s Tuun in Opende. Ze werden hartelijk welkom geheten door Appie Wijma en een aantal vrijwilligers, die hier groenten kweken voor de Groninger voedselbanken. Na de bekende koffie gingen ze naar de kweekbakken en kassen op het terrein.. Zo kregen ze een indruk van de activiteiten op deze voormalige kwekerij van de heer Wijma.

Om gezondheidsredenen moest hij het een aantal jaren geleden rustiger aan doen op de bloemenkwekerij. En hield hij zich voornamelijk bezig met alleen de verkoop van bloemen. Het terrein dreigde aanvankelijk niet meer gebruikt te worden totdat het idee ontstond om er met de hulp van vrijwilligers groenten te gaan kweken voor de minder bedeelden in de provincie die gebruik moeten maken van de voedselbanken. En die zijn er helaas nog vele.

De Lionsclub Westerkwartier is een vriendenclub met het motto “ We Serve “. De club maakt deel uit van een wereldwijd net van clubs en stelt zich dienstbaar op voor zwakkere groepen in de samenleving. Zowel veraf als ook dichtbij. Dus eigenlijk doen beide hetzelfde.

Reden voor de Lionsclub Westerkwartier de opbrengst van de Koningsmarkt in Zuidhorn voor Appie’ s Tuun te bestemmen. De Lionsclub heeft daar poffertjes gebakken en voor de kinderen prijs hengelen met eendjes georganiseerd. De opbrengst van deze geslaagde activiteit ( € 1000,-- ) werd aan Appie ter hand gesteld, die hiermee , met zijn vrijwilligers, hier uiterst dankbaar voor waren.