Schoolkorfbaltoernooi op De Bosk met groot deelnemersveld

HARKEMA - KV Harkema organiseerde afgelopen woensdag voor de tweede achtereenvolgende keer het schoolkorfbaltoernooi op sportpark De Bosk.

Ruim 140 teams hadden zich aangemeld en het was dan ook een gezellige drukte op het sportpark, waarbij ook het weer zich deze dag van zijn beste kant liet zien. 

Veel scholen hadden de spelers goed voorbereid en dit was dan ook terug te zien in de vele doelpunten die werden gemaakt. Teams die in de korfbalpoules uitkwamen hadden de mogelijkheid zich te plaatsen voor de Friese schoolkorfbalkampioenschappen, die worden gehouden op 19 juni bij DTL in Hantum.

Bij groep 3/4 konden twee teams zich plaatsen voor de Friese kampioenschappen. Na leuke wedstrijden met veel spelplezier waren het De Fjouwerhoeke 1 uit Hantumhuizen en De Twirre uit Eastemar die zich plaatsten.

Ook bij groep 5/6 hebben twee teams zich na een paar boeiende finales geplaatst, te weten: De Lichtbron 1 uit Buitenpost en De Fjouwerhoeke 2 uit Hantumhuizen.

Bij groep 7/8 waren drie plaatsen te verdelen. Na de finales hebben JLS uit Surhuizum, Prins Bernhardschool 2 uit Kollum en De Lichtbron 1 uit Buitenpost zich geplaatst voor de Friese kampioenschappen.

Naast de korfbalpoules waren er ook veel teams die uitkwamen in de niet korfbalpoules, waarbij het voor veel kinderen de eerste keer was dat ze in aanraking kwamen met het korfbal. De uitslagen van alle poules zijn terug te vinden op de website van KV Harkema: www.kv-harkema.nl