Strandheem Festival 2019 staat bol van activiteiten

OPENDE - Het Strandheem Festival wordt ook dit jaar rond het Hemelvaartsweekend (30 mei tot en met 2 juni) in Opende gehouden. Bij het festival staat evangelisatie centraal.

Vorig jaar bezochten 9000 bezoekers het festival: een recordaantal. De locatie is op een terrein bij de kruising van de Kolonieweg en de Leidijk, vlakbij Camping Strandheem.

Het Strandheem Festival beleeft dit jaar haar dertigste editie. Er wordt een programma geboden dat bol staat van activiteiten, waarbij ook de jeugd weer volop aan haar trekken komt. Er zijn tevens speciale kinderprogramma’s. Het thema is ‘Touch of Heaven’: open je hart. Op dit onderwerp gaan Arie van der Veer, Kees Kraayenoord, en Jurjen ten Brinke dieper in. 

Op Hemelvaartsdag gaat het festival om 10.00 uur van start. Spreker is Arie van der Veer met muziek van LEV. Er zijn de gehele dag activiteiten, lezingen, seminars en voorstellingen. Zoals een interactieve wandel-/beleefroute voor jong en oud door GoBoom. Timzingt en The Bowery komen optreden. Tevens is er een theatervoorstelling door Marco van der Straten. De gehele dag is er een speciaal kinder- en jongerenprogramma met workshops, shows, theater. Zoals een Workout met Next Move, een Rapworkshop met De Rechtstaat. Een interactieve lezing ‘Koester je hart’ door Mirjam van der Vegt, een seminar ‘Hoe haal ik het beste uit mijn relatie’ door Jacoline Steegstra en een seminar ‘Hoe schrijf ik een roman of levensverhaal’ door Marijke van Dijk. Met ’s avonds (19.00 uur) een speciale jongerenavond met LZ7, Kingdom Culture, Coen Nuijten en DJ Roberto Rosso. Voor de kinderen is er vanaf 10.00 uur  Vrolijk Theater, Knettergek, Clowns Binkie en Klinkie en een spetterend show met zang, dans en theater met Amazing Kids en Teens&Voices.

Vrijdagavond (aanvang 19.30 uur) is er een Johannes de Heer zangavond met mannenkoor Urker Zangers, Sharon Kips en het Jan Willem van Delft trio. Ook is er die avond voor de jongeren een filmavond ‘Until Forever’ met Filmhuiswesterkwartier.

De zaterdag brengt vanaf 13.00 uur eveneens een scala aan activiteiten met workshops, seminars en diverse optredens, waarbij ook de jeugd weer volop aan haar trekken komt. AirbrushCornelis geeft een miniworkshop over Airbrush. Er is een workshop ‘Creatief met hart en handen’ door Sandy Ackx, een vrouwenseminar ‘Ik wonder jou’ met Wilma Veen en muziek van André van Zyl & band. Maar ook een mannenseminar ‘Is kwetsbaarheid het nieuw stoer zijn?’ door Bert Reinds. En een worship seminar met Kees Kraayenoord en Jannica van Barneveld. Ook nu is er een uitgebreid kinderprogramma met muziek- en dansworkshops.

De dag wordt om 19.30 uur afgesloten met een worshipavond met Worship Central en Kees Kraayenoord & Mozaiek Worship (voor deze bijzondere avond geldt een entreeprijs van € 10,-).

Op de afsluitende zondag (aanvang 10.00 uur) is de spreker Jurjen ten Brinke met muziek van Gerald en Nelinda Troost & band, terwijl er om 13.00 uur nog een Sing-in is met Henk Doest, Larissa Baak, Peter Doest en Daniel van der Molen. Vanaf 10.00 uur is er ook een kinderprogramma met Deksels!Theater en Simon & Zo.

Aanmelden voor de workshops, seminars en wandel-/beleefroute op www.strandheemfestival.nl/aanmelden. Er zijn tevens gebedsteams aanwezig. Op donderdagmorgen en zondagmorgen is er kinderoppas aanwezig. Voor het volledige programma zie www.strandheemfestival.nl.