Dweil en Sop festival Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Het tweede Dweil- en Sopfestival staat zaterdag 25 mei op het programma van de Promotie Commissie Surhuisterveen.

Op vier verschillende plekken in het centrum van de parel van de Fryske Wâlden zullen de deelnemende boerenkapellen acte de precense geven. Er zijn deze keer maar liefst zes boerenkapellen aanwezig die Surhuisterveen op zijn kop gaan zetten. De bands zullen spelen in de buurt van de Toren, bij het Carillon op de hoek Kolk-Groningerstraat, bij het Frans pleintje aan de Kolk en op de Dellen.

De deelnemende bands

De Harrekieten: Wereldberoemd in heel Friesland en zelfs daar buiten. Zoek je een feestje dan is deze band een garantie voor veel plezier. De veertien muzikanten spelen niet alleen, ze maken ook een uitbundige show van elk optreden onder het motto: niet gelachen is niet geleefd.

De Boljeiers: Een dweilorkest met een eigen identiteit, waarbij sfeer en gezelligheid bovenaan staan. De Boljeiers uit Tijnje zijn een enthousiaste groep muzikanten die op geheel eigen wijze van elk optreden een feest maken.

Jouster Skomkoppen: Zelfs de repetitie avonden zijn voor de achttien muzikanten een feest. Hun optredens krijgen steeds meer bekendheid vooral in de Zuitwesthoek van Friesland. En de reacties van het publiek zijn veelzeggend: ,,Het plezier van de muzikanten straalt af op het publiek en je kunt niet rustig blijven staan."

The Entertainers: Opgericht in 1980 is dit voor Surhuisterveen een compleet nieuwe groep. Maar wat deze mannen ten gehore gaan brengen is in één woord: Weergaloos.

Wettertoerkapel: Al meer dan dertig jaar actief in en buiten Friesland. Opgericht in 1986 is deze kapel een graag geziene en gehoorde gast bij menig feestelijk gebeuren zoals ook deze zaterdag in Surhuisterveen.

De Sternse Slotlanders: Voortgekomen uit de Franeker showband de Sternse Slotlanders zijn deze muzikanten een aanwinst voor ieder dorps-bedrijfs-straat feest. Deze band mag dan ook niet ontbreken op het Dweil en Sopfestival in Surhuisterveen.

Het Dweil en Sop festival start op de diverse locaties om 13.30 uur, en om 16.30 uur is er de grote finale. Dan zullen alle deelnemende bands gezamenlijk deze geweldige middag afsluiten met een optreden midden op de Kolk. De toegang bij dit festival is helemaal gratis. Een middag lang swingen op fleurige muziek. Dit mag je niet missen en dus op naar Surhuisterveen