DTS wint spannende derby van Harkema

SURHUIZUM - DTS was afgelopen weekeinde op sportpark Woudlust in Surhuizum te sterk voor Harkema: 12-11.

In een eerdere ontmoeting was koploper Harkema nog te sterk voor DTS, maar de ploeg uit Surhuizum was deze editie vastberaden om de punten in eigen huis te houden. 

DTS nam in de beginfase van de wedstrijd het initiatief. De ploeg nam al snel een 5-1 voorsprong. Tot de 6-2 vielen de doelpunten vrij vlot, maar vervolgens waren beide ploegen niet succesvol in de afronding. Vlak voor rust verkleinde Harkema de achterstand tot drie punten en daarmee was de stand halverwege het duel 8-5 in het voordeel van DTS.

Vlak na rust kwam DTS wederom tot scoren, al kwam Harkema vervolgens terug in de wedstrijd door de stand op 9-7 te zetten. Opnieuw lukte het de Broekenhuisformatie om de voorsprong uit te breiden. Deze marge zou DTS nog hard nodig hebben in het restant van de wedstrijd. Het spelbeeld keerde om en Harkema zette een eindsprint in. DTS kwam onder druk te staan, maar gaf zich niet gewonnen. Nadat de 11-9 viel aan de zijde van Harkema, scoorde DTS de 12-9. Met nog enkele minuten te gaan kwam Harkema nog gevaarlijk dicht bij door twee kansen te verzilveren. Met een stand van 12-11 luidde de scheidsrechter de laatste minuut in, waarin de doelpunten uitbleven. De winst in deze derby was voor DTS, dat daarmee de positie in de middenmoot van de poule verstevigt.

Komende zaterdag 18 speelt DTS om 15.30 uur de thuiswedstrijd tegen SIM.