Energiek spelend Flamingo’s pakt punten

BUITENPOST – Na een aarzelend begin kwam Flamingo’s goed op gang. Met veel inzet, slim combineren en de nodige schotkracht werd een knappe 21-12 overwinning geboekt op Sparta Zevenhuizen.

Beide teams startten met een hoog speltempo, maar hadden tijd nodig om het goede ritme te vinden. Nadat Sparta een strafworp had gemist, duurde het tot de zesde minuut voordat Elisabeth Leenstra de openingstreffer scoorde. Via een deze keer wel raak geschoten strafworp kwam Sparta snel langszij.  

Vervolgens werd geruime tijd niet gescoord. Totdat Joukje Stuursma de ban brak en de stand op 2-1 bracht. Sparta scoorde nog wel een gelijkmaker, maar daarna kreeg Flamingo’s vleugels en liep met vijf treffers op een rij uit naar 7-2.  Een aanvallende wissel bij Sparta pakte goed uit en bracht de stand op 8-5. Met een geweldige afstander zorgde Martein Visser voor een passend antwoord en een 9-5 ruststand.

De geelhemden starten scherp in de tweede helft. Met een afstandsschot scoorde Ronald Algra direct de 10-5. Hardwerkend kwam Sparta nog terug tot 13-10.  Daarna liet Flamingo’s zien toch meer klasse in huis te hebben. Het tempo werd opgeschroefd en met goed samenspel liepen de Buitenposters steeds verder uit. Na een prachtige aanval scoorde de volledig vrijgespeelde Herman Pilat 17-10. Sparta kon het aanvalsgeweld van Flamingo’s niet langer bijbenen. Met nog een aantal fraaie treffers werd de eindstand 21-12 bereikt. Met deze overwinning blijft Flamingo’s stevig meedoen om een promotieplek.

Dit weekeinde speelt de De Haan Westerhoff formatie om 15.30 uur een thuiswedstrijd op sportpark De Swadde tegen Pallas’08 uit Leeuwarden.  Beide ploegen staan op dit moment gedeeld tweede met Rood Wit.

Scores Flamingo’s: Ronald Algra (6), Martein Visser (5), Wieger van der Wolf (3), Herman Pilat (3), Elisabeth Leenstra (2), Joukje Stuursma (2).