Gezinsactiviteit: Eten uit de Natuur

GROOTEGAST - Ga met het hele gezin mee met IVN Grootegast e.o. en leer en proef wat je kan eten uit de natuur. Het thema van zondag 19 mei is ‘Verrukkelijk onkruid’.

Startlocatie voor de activiteit is theetuin Blotevoetenhof, Peebos 1a in Opende. De activiteit duurt van 11.00 uur – 14.00 uur. We beginnen de activiteit in de theetuin en we maken bijvoorbeeld een heerlijke watermuntthee. Onder leiding van IVN Gidsen gaan we de natuur in om eetbare planten te zoeken.

Laat je verrassen en ontdek wat de natuur in het Westerkwartier te bieden heeft. De natuurgebieden zijn in beheer bij Staatsbosbeheer. De planten uit de natuur vormen het belangrijkste ingrediënt voor de maaltijd die je na bereiding zal gebruiken. Denk maar aan zevenblad, paardenbloem, waterkers, watermunt, brandnetel, blaadjes van meidoorn, berk enz.

Aanmelden is gewenst en kan via hwoltjer@home.nl of 06-41532304. Meer weten, kijk op de website van IVN Grootegast. Kosten voor de activiteit bedragen voor IVN-leden € 2,00 en voor niet-leden € 4.00.