Straten opgeknapt en verkeersveiligheid verbeterd in Twijzelerheide

TWIJZELERHEIDE - De afgelopen zeven maanden is groot onderhoud uitgevoerd aan de Doarpsstrjitte en de Gealewei in Twijzelerheide. De straten zijn flink opgeknapt en het riool in de Gealewei is vernieuwd. Donderdagmiddag 25 april zijn de straten officieel in gebruik genomen. Dat deed wethouder Max de Haan samen met Bartele van der Veen van Plaatselijk Belang. Symbolisch voor Twijzelerheide gebeurde dit in een oldtimer, beschikbaar gesteld door een autobedrijf uit de gemeente.

‘Naast een flinke opknapbeurt van de straten moest de verkeersveiligheid verbeterd worden’, zegt wethouder Max de Haan. ‘Er zijn verschillende maatregelen genomen om de snelheid te remmen’. Parkeerstroken zijn vervangen voor groenstroken. De kruisingen zijn voorzien van opvallende bestrating. De drempel op het kruispunt Doarpsstrjitte en Gealewei is gebleven. Het ontwerp kwam tot stand door een goede samenwerking tussen Plaatselijk Belang en de gemeente Achtkarspelen.

‘Ondanks de weersomstandigheden is het de aannemer gelukt de werkzaamheden volgens planning af te ronden. Complimenten daarvoor’, aldus de wethouder. Aannemer Witteveen uit Surhuisterveen startte vorig jaar september met de werkzaamheden aan de Gealewei, tussen de Doarpsstrjitte en Skoallestrjitte. Eind 2018 waren deze werkzaamheden afgerond en begin van het jaar ging de aannemer verder in de Doarpsstrjitte.