eSporters Napoli winnen FIFA Toernooi in Kornhorn

KORNHORN - In ‘t Hornhuus Kornhorn was afgelopen zaterdag het FIFA 19 2 vs. 2 Toernooi. 32 eSporters deden hieraan mee. Stefan Snip en Stephan Karst wisten dit toernooi te winnen, zij vertegenwoordigden deze avond de kleuren van SSC Napoli.

32 eSporters, verdeeld over 16 topclubs, streden fanatiek tegen elkaar op de spelcomputer. Na de groepsfase stootten de teams door naar de kwartfinales, met spannende wedstrijden tot gevolg. Stefan Snip en Stephan Karst wisten met Napoli het toernooi op sensationele wijze te winnen. Ze schakelden vele topclubs uit, waaronder Real Madrid en Manchester United. In de finale versloegen de eSporters van Napoli met 5-2 het Paris Saint-Germain van Dennis van der Brink en Martin Sienema.

De winnaars mochten de Evert ten Napel Trofee mee naar huis nemen, de prijs die is vernoemd naar de commentator in het populaire voetbalspel. In de strijd om de Youri Mulder Cup, voor ploegen die in de groepsfase minder presteerden, ging de zege naar PSV. Tom Storteboom en Milan Smid versloegen Bayern München nipt met 1-0 in de finale.

De eerste editie van het evenement bleek een groot succes, vele spelers en supporters beleefden veel plezier aan deze avond. Het zal ons dan ook niet verbazen dat volgend jaar de Evert ten Napel Trofee weer op het spel staat.