Fikse kater na cruciaal slotduel TTV Buitenpost

BUITENPOST - Na het forse verlies bij kampioen Pecos 1 (8-2) stonden tafeltennissers Jaap van Tijum, Arnoud Hofman en Thomas Kuijer voor een zware, maar duidelijke opdracht: punten scoren tegen de grote concurrent ENTAC 1. Om degradatie uit de landelijke tweede divisie af te wenden moest er gewonnen worden van Thijs Smit, Tom Coenen en Joost Geesing.

Tot groot genoegen van de eigen supporters namen de Enschedeërs al vlug een grote voorsprong. Na de vijfde wedstrijd stonden de Buitenposters op een 4-1 achterstand. Dankzij drie Friese zeges op rij keerde de spanning echter helemaal terug (4-4). Vooral de overwinning van de ervaren van Tijum op kopman Smit mocht er zijn. Het vlaggenschip wist de knappe comeback echter niet te bekronen. Geesing gooide het duel op slot met een nipte zege op Kuijer. Dat Hofman daarna nog voor een gelijkspel zorgde was slechts goed voor de statistieken.

Het debuutseizoen in de landelijke tweede divisie kende zo een teleurstellend einde. Volgend seizoen hopen Kuijer, Hofman en van Tijum de kater van zich af te spelen. Of zij dat een niveau lager moeten doen is nog afwachten. Omdat er in de top van het landelijke tafeltennis enkele teams wegvallen bestaat er een kans dat TTV volgend seizoen een herkansing krijgt.