Mieke Kröger wint etappe Healthy Ageing Tour in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Mieke Kröger won vorige week donderdag solo de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour.

De Duitse van het Britse team WTN Rotor Pro CT was vroeg in de wedstrijd op avontuur gegaan met haar landgenote Romy Kasper en het jonge Friese talent Nicole Steigenga (Exmorra). Eendrachtig samenwerkend kreeg het drietal een maximale voorsprong van vier minuten.

In de finale van de 135 kilometerlange etappe over het grondgebied van de gemeenten Achtkarspellen en Tytsjerksteradiel begonnen de vrouwen van Boels-Dolmans CT zich te roeren. Onder aanvoering van wereld- en Olympisch kampioene Anna van der Breggen liep de voorsprong van de leidsters terug tot 14 seconden. Steigenga haakte voorin af. Met de hete adem van het peloton in de nek probeerden Kröger en Kasper te redden wat er te redden viel. De twee maakten gebruik van de aarzeling in het peloton. De voorsprong liep weer op tot 23 seconden.

Op 2,5 kilometer voor de finish op De Kolk greep tijdrijdster Kröger haar kans en won solo. Romy Kasper bleef nog net het peloton voor en werd tweede voor de Belgische Jolien D’Hoore. Mieke Kröger was blij haar overwinning in Surhuisterveen. ,,We hebben volle bak gereden. De samenwerking was goed”, zei Kröger na afloop. “Het voelt geweldig”. Zondag finishte de vijfdaagse rittenkoers in het Groningse Midwolda. De eindoverwinning was voor de Duitse Lisa Klein.