Kampioen bezorgt TTV Buitenpost fikse dreun

BUITENPOST – In de voorlaatste wedstrijd van het tweede divisie-seizoen tafeltennis stonden Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman voor een zware opgave.

Na een serie matige wedstrijden moesten er afgelopen zaterdag, tegen de zo goed als zekere kampioenen van Pecos 1 (Antony Nader, Jens Wiersma en Ibrahim Yildizlar), punten gepakt worden om de veilige vierde plek in het vizier te houden.

Met een overwinning op Wiersma hielp Hofman de Buitenposters nog goed op weg, maar nipte nederlagen van onder meer Kuijer en van Tijum zorgden daarna voor een mentale optater. Pas in wedstrijd negen wisten de Friezen die tik enigszins te verwerken; Kuijer won van Yildizlar door meerdere malen een grote achterstand weg te werken. Dankzij die miraculeuze zege zorgde hij in Oegstgeest toch nog voor een tweede punt: 8-2.

Na de stevige nederlaag zullen Hofman, Kuijer en van Tijum zich nog één keer op moeten richten. De uitwedstrijd bij concurrent ENTAC zal gewonnen moeten worden om lijfsbehoud in de tweede divisie veilig te stellen.