Acht tips over inbraak Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Bij Politie Fryslân zijn acht tips over de inbraken in snakcbar It Stee in Surhuisterveen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond.

Bij It Stee aan De Kolk werd zondag 10 maart ingebroken. Toen een alerte buurman de inbreker probeerde vast te grijpen, werd hij hardhandig neergeslagen. Door de klap viel de man op de grond, waardoor de inbreker wist te ontkomen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man rond 05.00 uur bij het eetcafé verschijnt. Met behulp van een stoeptegel slaat hij een ruit kapot en kan hij naar binnen.

De man doorzoekt binnen het pand, maar neemt uiteindelijk niets mee. Op de beelden is zijn gezicht minder goed te zien, maar zijn kleding wel. Op zijn linkermouw zit een opvallend embleem, maar ook op zijn rug zitten twee tekens in de vorm van een E.

Vermoedelijk is de man tussen de 20 en 25 jaar oud, met een lichte huidskleur en een tengere lichaamsbouw.

Tweede inbraak in korte tijd

Het is niet de eerste keer dat er bij de horecagelegenheid werd ingebroken. Op woensdagavond 20 februari rond 22.00 uur was het ook al mis. Dit keer breken twee mannen in en maken ze een groot geldbedrag buit.

Ook reed een auto opvallend langzaam voorbij. Deze auto komt een tweede keer in beeld kort nadat de daders zijn gevlucht.

Heeft u iets van deze inbraken gezien of weet u meer over de daders en/ of de passerende auto? Neem contact op met de politie.