Leven in de brouwerij bij Hervormde Kerk Gerkesklooster

Gerkesklooster

Het kloostermuseum/dorpsarchief in de Hervormde Kerk te Gerkesklooster is zaterdag 17 november weer geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

De stichting Historische Kring Gerkesklooster Stroobos wil zich dit jaar vooral richten op het fotomateriaal van het dorp. Daarnaast wil men de rest van dit jaar extra aandacht schenken aan de geschiedenis van de zuivelindustrie. Het is zaterdag de laatste keer dat de tentoonstelling van de zuivelindustrie nog te bezichtigen is. 

Tevens doet men namens de stichting een beroep op oud-medewerkers van de fabriek om oude foto's te laten scannen om een nog completer beeld van het kaasmaken te krijgen. Daarnaast  doen wordt een beroep gedaan op melkrijders uit de naaste omgeving om hun foto's mee te nemen.


Auteur

Redactie