Concert Van der Meij en Van de Velde in Drogeham

Drogeham

De jonge organist Hugo van der Meij en de bekende trompettist Pascal van de Velde verzorgen op zaterdag 24 november vanaf 20.00 uur een orgelconcert in de Christelijke Gereformeerde Kerk.

In Drogeham belooft het een speciaal concert te worden met goed in het gehoor liggende muziek. De combinatie pijporgel met trompet is bij velen geliefd. Vanuit de kerk kunt u de organist zien spelen op het prachtige, 22 stemmen tellende Nijsse-orgel. Met zijn warme klank is het bovendien een heerlijk instrument om bij te zingen. Daarom staat er ook weer samenzang op het programma.

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op achtjarige leeftijd, van Peter Bontje. Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje. Toen hij zestien jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was twintig jaar oud, toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Hugo krijgt momenteel orgellessen van Jaco van Leeuwen te Noordwijk. Momenteel is Hugo dirigent van twee mannenkoren, een gemengd koor, een jongerenkoor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 25 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerken te Katwijk en Rijnsburg.

Pascal van de Velde studeerde met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van der Vliet. Hij vervolgde zijn studie aan Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona bij docent Angel Serrano waar hij in 2007 afstudeerde als Master of Music. Pascal had de eer om masterclasses te ontvangen van Maurice André, Nicolas André en Eric Aubier tijdens de Internacional Curso de Musica 2007 in Benidorm. Pascal speelde mee in musicalproducties als Evita (2007-2009), Joseph, Mary Poppins en Ciske de Rat (2016). Ook was hij werkzaam in vele Nederlandse orkesten waaronder Het Promenade Orkest, Holland Orkest Combinatie, het ASKO en Schönberg Ensemble en 'l Orchestre Particolare. Op televisie was Pascal onder andere te zien en te horen bij Nederland Zingt.

Dit seizoen speelt Pascal in de musical 'Was Getekend Annie M.G. Schmidt' in het DeLaMar theater te Amsterdam, en in de nieuwe editie van Evita met onder anderen Brigitte Heitzer en René van Kooten in de hoofdrol. Pascal heeft een lespraktijk in Amerongen en binnenkort ook in Rotterdam. Ook tourt hij als cursusleider van Blaas Maar Raak door het gehele land. In deze cursus maakt hij jonge kinderen enthousiast voor blaasmuziek.


Auteur

Redactie