GroenLinks Achtkarspelen bezoekt inspirerende ijsfabriek

Surhuisterveen

GroenLinks-raadslid Tjitske Veenstra en de schaduwfractie waren afgelopen donderdagochtend te gast bij B&G Foodfactory te Surhuisterveen.

Om als nieuwe raadsfractie in Achtkarspelen de gemeente beter te leren kennen en meer te weten te komen over de biologische initiatieven van lokale ondernemers, toog GroenLinks richting ijsfabriek. ,,Het is belangrijk om in gesprek te gaan met bedrijven in Achtkarspelen, zeker als zij er creatieve en vooruitstrevende ideeën op nahouden", zei Tjitske Veenstra. ,,Het is mooi om te zien dat men bij B&G bewust bezig is met gezondheid, innovatie en biologische producten.”

Na een goed gesprek met ondernemer Jos Blom over de concepten en werkwijze van het bedrijf kreeg de fractie een rondleiding door de productiehal. Het gebouw wordt binnenkort zo energieneutraal mogelijk gemaakt, door bijvoorbeeld zonnepanelen en heatpipes te plaatsen. ,,De balans vinden tussen ondernemerschap en oog hebben voor het milieu kan soms een uitdaging zijn. Door op deze manier in gesprek te gaan, hopen we dat we als politiek en bedrijfsleven van elkaar kunnen leren. Gezamenlijk kunnen we dan tot oplossingen komen", aldus Veenstra.


Auteur

Henk Albers Redacteur