Noordelijk Senioren Festival voor koren en orkesten in De Flambou

Surhuisterveen

Het jaarlijkse Noordelijke Senioren Festival voor koren en orkesten in Surhuisterveen staat binnenkort weer op het programma.

De zestiende editie van het festival wordt gehouden op woensdag 17 oktober. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk De Flambou in Surhuisterveen. De opening van het evenement is om 9.55 uur en de sluiting is ’s middags rond de klok van vijf uur.

Aan het festival doen zeven orkesten en zes koren mee. De jury wordt gevormd door Jan de Haan voor de orkesten en Jan Blanksma voor de koren. De toegang is gratis, evenals het programmaboekje.

Het Noordelijke Senioren Festival wordt georganiseerd door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF). De organisatie wordt Financiële ondersteuning krijgt de organisatie van de gemeente Achtkarspelen en de stichting Spavo (Surhuisterveen). De deelnemende orkesten komen uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. De koren komen allen uit Friesland.

Het Frysk Senioren Orkest uit Leeuwarden bijt in de ochtenduren het spits af. Daarna treden achtereenvolgens seniorenkoor Parnas (Leeuwarden), het Gerrit Heeringa Orkest uit Leeuwarden, het Christelijk Seniorenkoor Jubilate (Joure), het Drents Senioren Orkest en het Christelijk Seniorenkoor Friesland op.

Na de pauze komen achtereenvolgens het Provinciaal Seniorenorkest Groningen, Vrouwenkoor Nocht en Wille (Marsum), Mannenkoor Ons Genoegen uit Heeg, Brassband Fryslân (Leeuwarden), Seniorenkoor Holdert uit Drachten en het Christelijk Gemengd Koor Nije Moed (Oosthem). Het festival in Surhuisterveen wordt afgesloten door het Symfonisch Harmonie Orkest Fryslân H2002 uit Mantgum.

 


Auteur

Redactie