Netten van schaapskudde in Kootstertille kapotgemaakt

Kootstertille

In Kootstertille zijn zaterdag meerdere keren de netten kapotgemaakt van de schaapskudde die in het dorp graast. De schapen lopen bij de oude sportzaal in Kootstertille.

De eigenaar van de schaapskudde en de netten - begrazingsbedrijf ‘By de Hân’ - heeft via social media een oproep gedaan om de daders van de vernielingen te vinden. ,,Is er iemand die iets gezien heeft? Dan horen wij het heel graag”, aldus het bedrijf.

‘By de Hân’ noemt het kapotmaken van de netten erg vervelend. ,,Het is zonde van de netten, maar het kan vooral voor onveilige situaties zorgen.”

In de gemeente Achtkarspelen rouleren sinds begin van dit jaar schapen om het groen te onderhouden. De schapen blijven een bepaalde periode op een stuk grond, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar voedsel. Daarna vertrekken ze weer om ergens anders hun werk te doen. ‘By de Hân’ is het bedrijf dat de inzet van de schapen regelt.

 


Auteur

Redactie