Flamingo’s wint ook overtuigend in Zevenhuizen van Sparta

Zevenhuizen (Gr)

Na twee overwinningen op een rij was de hoofdmacht van korfbalvereniging Flamingo’s zaterdag tegen het nog puntloos onderaan staande  Sparta Zevenhuizen wederom de sterkste. Met een 14-19 eindstand namen de geelhemden de punten mee naar Buitenpost.

Sparta startte met een 1-0 voorsprong, maar daarna nam Flamingo’s het heft in handen. Met sterk combinatiespel en veel doeltreffendheid liepen de gasten uit naar een ruime voorsprong. Met een fraaie afstander zorgde Herman Pilat voor een 6-13 ruststand.

Na de break werd het spelniveau  er niet beter op. Sparta werkte hard, maar wist de korf moeilijk te vinden. De Flamingo-spelers werden onnauwkeuriger en gingen soms teveel voor eigen succes. Dichterbij dan 11-15 wist Sparta niet te komen.

Met drie treffers op een rij van de ingevallen Wieger van der Wolf hield Flamingo’s de voorsprong in stand. De slottreffer was voor Ronald Algra. Volgende week volgt voor Flamingo’s in Leeuwarden het echte werk tegen mede koploper Pallas ’08. 

Scores Flamingo’s: Ronald Algra (3), Tjerk Hamstra (3), Martein Visser (3), Wieger van der Wolf (3), Anneke Broekhuizen (2), Herman Pilat (2), Aaltje van der Mei, Joukje Stuursma, Marrit Postma.

 


Auteur

Redactie