Vrijwilligers nodig voor ‘Voorlezen en hulp bij taal en huiswerk’

Surhuisterveen

In de gemeente Achtkarspelen is Humanitas voor de zomer samen met het Taalhuis Surhuisterveen en de Bibliotheek het project ‘Voorlezen en hulp bij taal en huiswerk’ gestart.

Kinderen vanaf twee jaar die de Nederlandse taal niet machtig zijn, worden thuis voorgelezen door vrijwilligers. Soms omdat de taal nieuw is voor hen, soms omdat zij een taalachterstand hebben. Daarnaast ondersteunen de vrijwilligers kinderen tot achttien jaar bij het maken van huiswerk: taal, rekenen of andere schoolvakken. Een coördinator ondersteunt de vrijwilligers.

Voor dit project zoekt Humanitas nog een vrijwillige coördinator die het team van vrijwilligers ondersteunt. Daarnaast zoekt Humanitas nog uitvoerende vrijwilligers die één op één in het gezin aan het werk gaan met de kinderen die dit nodig hebben.

Humanitas zorgt voor een basistraining. Ook begeleidt en ondersteunt Humanitas de vrijwilligers onder andere door middel van bijeenkomsten.


Auteur

atze.van.der.ploeg