Jubileum draagspelden voor leden, grote zilveren medaille voor voorzitter EHBO Buitenpost-Gerkesklooster

Buitenpost

Drie jubilarissen van de vereniging zijn tijdens de jaarvergadering van de EHBO-afdeling Buitenpost - Gerkesklooster in het zonnetje gezet.

Anja Bruining en Sjoukje Venema zijn beiden 25 jaar in het bezit van een EHBO-diploma en lid van de KNV. Zij ontvingen uit handen van de voorzitter Jan van der Bij de jubileum draagspeld en een EHBO-tas met inhoud. Jan van der Bij ontving ook zelf een onderscheiding: de grote zilveren medaille. Siebe Boomsma van het districtsbestuur van de KNV EHBO gaf namens het landelijk bestuur Jan van der Bij deze Dr. C.B. Tilanus jr. onderscheiding voor zijn bijzondere inzet voor de EHBO. 

Jan van der Bij is dit jaar veertig jaar in het bezit van een diploma en lid van de KNV, al vele jaren werkzaam op diverse bestuursniveau’s binnen de KNV EHBO en al ruim 32 jaar instructeur. In het dagelijks leven is hij EHBO-docent op ROC Friese Poort. Hij is de drijvende kracht van de EHBO-vereniging Buitenpost – Gerkesklooster. Samen met zijn vrouw en nog drie bestuursleden runt hij deze afdeling die op dit moment 197 leden telt. In zijn vrije tijd is van der Bij regelmatig bij evenementen te vinden als vrijwillig hulpverlener. Dat ook de leden van de vereniging blij zijn met zo’n actieve instructeur en voorzitter, deed wel blijken uit de vele felicitaties en geschenken.


Auteur

henk.albers