Sportieve politici strijden om RosaCup in openluchtzwembad De Woldzoom

Grootegast

Vijf estafetteteams deden woensdag 5 september mee aan de tiende - en tevens laatste - editie van de politieke zwemestafette RosaCup.

Politici uit Grootegast, aangevuld met collega’s en gemeentepersoneel uit de overige Westerkwartiergemeenten, streden – voordat de gemeente Grootegast opgaat in de gemeente Westerkwartier - nog één keer tegen elkaar in het water van openluchtzwembad De Woldzoom om de wisselbeker RosaCup. 

De deelnemers van verschillende politieke achtergronden werden willekeurig over de vijf teams verdeeld en er werd twee keer een serie gezwommen. Er verschenen griffiers, politici van CDA, PvdA, VZ2000, Sterk Westerkwartier, ChristenUnie aan de start, aangevuld met collegeleden uit Grootegast. Het winnende team bestond uit (foto v.l.n.r.) burgemeester Ard van der Tuuk, Ingrid de Vries (CDA), zwemster Danique (dochter van een VZ2000 collega) en Bart Boonstra (CU). Zij hebben de wisselbeker RosaCup gewonnen. De prijzen werden uitgereikt door Tjeerd van Dekken, voorzitter Jeugdfonds Sport Groningen, die de aanwezigen vooral op het hart drukte om de zwemvaardigheden op peil te houden.


Auteur

henk.albers