Feanster Moune geopend tijdens Nationale Monumentendag

Surhuisterveen

Nationale Monumentendag wordt op zaterdag 8 september georganiseerd. Op deze dag staan de deuren van de Feanster Moune wijd open voor publiek.

Bij voldoende wind zullen de wieken en de molenstenen draaien en kunnen belangstellenden zien zijn hoe er meel wordt gemalen op windkracht: een prachtig schouwspel. Er zijn rondleidingen die worden verzorgd door de eigen molenaars. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 15.30 uur. Ook voor kinderen en voor pake’s en beppe’s is het bijzonder interessant.

Op deze dag zijn ook de ambachtelijke en zelfgemaakte meelproducten te koop. Het meel hiervoor is in de Feanster molen, door de eigen enthousiaste vrijwilligers, gemalen. Van het zelfgemaakte meel zijn verschillende producten samengesteld, zoals  cakemix, kruidkoekmix, pannenkoekmeel of gewoon meel om thuis een brood mee te bakken. Deze zijn in onze molenwinkel te koop. Ook zijn er weer speciale broden te koop die door de bakker zijn gemaakt van meel uit de Feanster Moune.

De toegang in de Feanster Moune, op Koartwâld bij Surhuisterveen, is gratis.


Auteur

Redactie