Korenfestival Surhuisterveen viert eerste lustrum met feestelijke slotmanifestatie

Surhuisterveen

De vele bezoekers van het Korenfestival kunnen op zaterdagmiddag 15 september weer genieten van optredens van zo’n twintig koren in het centrum van Surhuisterveen.

Uiteraard krijgt dit vijfde festival een feestelijk tintje. Vanaf half vijf vindt er een muzikale manifestatie plaatst midden in het centrum. Alle koren zullen gezamenlijk een paar liederen zingen en het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen! Brassband de Bazuin en gastzanger Marcel Smit zullen, onder leiding van dirigent Arnaud Oosterbaan, alles in goede banen leiden. Community-singing zou je het kunnen noemen en dat past perfect in het KH2018 jaar.

Op acht podia bij de verschillende horecagelegenheden in het centrum zal het publiek weer genieten van de verschillende stijlen in koormuziek. Een ieder komt weer aan zijn trekken: shanty’s, evergreens, popsongs, zestiger jaren muziek, folk, piratenliederen, smartlappen maar ook zeker het serieuze genre. Toneelvereniging de Trochsetters zal het publiek weer vermaken met humoristich theater.

De vijf werkgroep leden zijn meteen na het vierde Korenfestival aan de slag gegaan met de vraag: ,,Hoe kunnen we aan het lustrumjaar van het Korenfestival een feestelijk tintje geven?” Omdat het Korenfestival al jaarlijks afsluit met een gezamenlijk gezongen lied borduurde de werkgroep op dat idee voort en werd er gedacht aan een soort van community singing, en dan wat professioneler opgezet. En wie zou daar niet beter voor kunnen worden gevraagd dan Arnaud Oosterbaan, de dirigent van Nootstroom en organisator van het Opera Gala in de Flambou op 17 november? Hij woont sinds een paar jaar in Surhuisterveen en heeft zich de afgelopen jaren laten zien als een bevlogen operadirigent hier in Nederland maar ook in het buitenland. Met enthousiasme heeft de werkgroep samen met hem twee bekende liederen uitgezocht die alle koren samen zullen zingen: “We’ll never walk alone” en “New York, New York”.  Natuurlijk kan het aanwezige publiek meezingen, want in het jaar van de Kulturiele  Haadstêd 2018 staat de  Mienskip centraal. Begeleiding is er van brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen en van Marcel Smit, de Fryske sjonger- en lietskriuwer uit Burgum. Het zal een feestelijke en muzikale afsluiting van het vijfde Korenfestival in Surhuisterveen worden.


Auteur

Redactie