Drachtstercompagnie klaar voor dorpsfeest

Drachtstercompagnie

Drachtstercompagnie maakt zich weer op voor het driejaarlijks dorpsfeest. De straten zijn weer prachtig versierd en er is een uitgebreid programma voor jong en oud. Van woensdag 12 september tot en met zondag 16 september wordt feestgevierd.

Het bestuur van Doarpsfeest Drachtster Kompenije heeft alles uit de kast gehaald om een aantrekkelijk feestprogramma voor de inwoners en bezoekers samen te stellen. Ook dit jaar rijden er weer een groot aantal versierde wagens door het dorp. Op het feest, dit jaar in een Caribische sfeer, kunnen inwoners hun sportieve kwaliteiten laten zien tijdens de zeskamp en het levend voetbalspel.

Daarnaast beloven de onderdelen BRYK, KYK en DYK volop gezelligheid en vertier.
Mede door een grote groep sponsors is het weer mogelijk verschillende topbands en artiesten vast te leggen.

Het programma

Woensdagavond 12 september zijn de straten vanaf 19.00 uur versierd en verlicht.

Op donderdagavond 13 september treedt BRYK op in de feesttent. Een avond met artiesten uit het dorp op het podium, oftewel: Reboelje Yn Kompenije. Folkert Hans en DJ Johan Mud sluiten af.

Vrijdagochtend 14 september staan vanaf 9.30 uur de versierde wagens klaar. De basisschoolleerlingen van De Frissel gaan vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur naar een voorstelling in de tent. Vanaf 15.00 is er Kultuer Yn Kompenye, straattheater in de Tsjerkebuorren met voor de jeugd spijkerbroekhangen en de bibberspiraal.
De Caribbean jûn met Piter Wilkens, Exposure en Jelle B begint om 20.00. Met om 21.30 uur: de prijsuitreiking van de straten en de wagens.

Zaterdagochtend 15 september gaan we om 10.00 uur los met het levend voetbalspel in de feesttent. Vanaf 11.00 uur tot 14.30 uur is er Doarpsmerke Yn Kompenije, met meer dan twintig stands. De zeskamp start om 13.15 uur tot 16.00 uur, met vervolgens het eiergooien.
De optocht met de versierde wagens, vergezeld van de showband Oerterp, start om 18.00 uur. Om 21:00 uur speelt Papa di Grazzi.

Ten slotte is er op zondagochtend 16 september een gezamenlijke tentdienst in de feesttent met Gospelgroep ‘in His name’. Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur kan er bij de feesttent nog gezellig worden nagepraat met koffie of iets sterkers.


Auteur

Redactie