Roon Staal geeft concert in Augustinusga

Augustinusga

Zanger en componist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs zestien locaties door Nederland, waaronder in Augustinusga.

Het concert in de Augustinitsjerke te Augustinusga vindt plaats op vrijdag 12 oktober. De aanvangstijd is 20.00 uur. De locatie is een halfuur voor aanvang van het concert geopend.

 Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d’Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O’Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance. Hij weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. 

 Ontdaan van glamour en show wisselt Roon, met behulp van zijn soepele tenor-stem, zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 werd hij nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat. Veel eerder (2002) had hij een hoofdrol in de rock-opera ‘Tommy’ van rockgroep The Who.

 In een productie van het Koninklijke Luchtmachtorkest, trad Staal ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (Simon&Garfunkel), die Staal als zijn protegé koestert. Ook zong hij voor tienduizenden football-fans het Amerikaans volkslied in een groot stadion in Seattle. Zijn repertoire laat zich echter niet beperken door Nederlands- en Engelstalig werk. Staal heeft in de afgelopen jaren ook enkele Russische nummers opgenomen en gaf optredens in Rusland.

Songs die Staal speelt zijn eigen werken zoals ‘Promise’, ‘Als je mij zoekt’ en ‘Weet waarom je leeft’. Maar dit zijn versieringen in een breed repertoire door de Westerse muziek heen, waarin klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) worden afgewisseld met bekende songs van onder meer The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond: Boudewijn de Groot.

De tourlijst is te vinden op www.roonstaal.com/concerten. Hier vindt u alle informatie over de locaties en data. Kaarten zijn daar online te reserveren, of via tel. 06-30025992, en kosten € 15,00 per stuk.

Naast Augustinuga doet Roon Staal de volgende locaties aan: Vledder, Zuidwolde (Gr), Oosterhesselen, Almelo, Nuenen, Oosterbeek, Jorwert, Oldelamer, Rotterdam, Lambertschaag. Westzaan, Borgsweer, Zuurdijk, Gieten en Bellingwolde.


Auteur

Redactie