Yogalessen in Clubhuis Harkema

Harkema

Hou je van bewegen en zoek je balans? Ben je iemand die vaak te lang doorgaat? Te veel je best doet, erg gericht is op doen. Dan zijn yogalessen mogelijk een nieuwe uitdaging en ervaring voor jou.

In de yoga gaat het om ontspanning te voelen in je lichaam. De adem speelt hierin ook een belangrijke rol. Gaandeweg de lessen kun je, als je er open voor staat, meer inzicht krijgen in hoe alles zoal onder je hoofd in je lichaam werkt.  Hoe je spieren aanspannen en ontspannen, waar is in je lichaam verzet, grenzen verkennen en dan vooral het genieten van de houdingen die je doet en de uitwerking hiervan. Uit je hoofd meer in je lichaam komen.

Door meer te voelen krijg je verbinding met hoe alles in je lichaam samenwerkt. Het een kan niet zonder het andere. Zo ervaart het lichaam ontspanning met als gevolg: rust. Niets moeten, maar aandacht voor je zelf in al zijn eenvoud en toch bewegen. Door de aandacht en rust kom je langzamerhand tot nieuwe inzichten die je meeneemt. Zo blijf je jezelf ontwikkelen, ieder op een geheel eigen wijze zonder oordeel. 

Ook mensen met fysieke klachten zoals reuma, een gevoelige rug, nek/ schouder klachten enz.) zijn van harte welkom. Er zijn allerlei aanpassingen mogelijk die er toch voor zorgen dat je mee kunt doen en je in zachtheid ook je lichaam kunt ervaren. Het aantal lessen bedraagt twaalf. Start van de cursus is maandag 3 september. Voor meer informatie kan men bellen met  Yogadocent Marijke de Jong, 0512-462260 / 0613585512. 


Auteur

Redactie