Fanatiek de hakken in het zand

SURHUISTERVEEN

– Ruim honderdvijftig kuub zand, vier speelvelden, de ballen en de spelers toverden zaterdag het terrein naast Brasserie Kolkzicht om in een walhalla voor beachvolleyballers.

Coördinator Wopke van der Veen van de tiende editie van dit evenement in Surhuisterveen is uitermate tevreden over het verloop van het sportfestijn. ,,Het is duidelijk te merken dat het vakantietijd is”, merkt hij op over het toernooi dat onder af en toe half bewolkte maar verder prima zomerse weersomstandigheden wordt gespeeld. ,,Maar met 24 teams hebben we absoluut geen klagen.”

Het is de tiende keer dat de plaatselijke volleybalvereniging VCS dit beachvolleybaltoernooi samen met Kolkzicht organiseert. Samengestelde teams met namen als De Publieke Belangstelling, Stroekjedoeker en Hakken in het Zand – waarbij laatst genoemde de winnaar wordt – nemen het daarin vol sportief enthousiasme tegen elkaar op. Na afloop van de sportfestiviteiten staat er een beachparty op ‘het grootste strand van Surhuisterveen’ op het programma.