Kortingsactie gemeente slaat aan bij openluchtspel De Oerbliuwers

Harkema

Het openluchtspel De Oerbliuwers spint garen bij de kortingsactie van de gemeente Achtkarspelen.

Achtkarspelen gaf begin dit jaar aan dat ze graag wil dat iedereen mee kan doen aan LF2018. Daarom werden er tegoedbonnen beschikbaar gesteld voor de inwoners van Achtkarspelen met een laag inkomen. 

De bonnen konden tot 14 mei worden aangevraagd bij de gemeente. Om in aanmerking te komen, moest aan een paar voorwaarden worden voldaan. 

Het Iepenloftspul De Harkema was één van de partijen waar de bonnen ingeleverd konden worden. Op de website van het Iepenloftspul is een speciaal tabblad waar informatie te vinden is over hoe de betaling met bonnen tot stand komt. 

Inmiddels wordt volop gebruik gemaakt van de actie. Tientallen bonnen zijn omgewisseld voor toegangskaarten van het iepenloftspul De Oerbliuwers dat in de maand september op het Themapark De Spitkeet wordt uitgevoerd. Het stuk is geschreven door Gerrit Breteler en geregisseerd door Ypy Zysling. 
De actie van de gemeente is een uitstekend initiatief gebleken, aldus penningmeester Sjoukje Couperus van het Iepenloftspul De Harkema. ,,We zijn blij dat gemeente inwoners met een laag inkomen de gelegenheid heeft gegeven onze voorstelling bij te wonen”, aldus Couperus.

De Oerbliuwers wordt in september zes keer opgevoerd op Themapark De Spitkeet in Harkema. De première is op woensdag 12 september. De vijf andere voorstellingen staan voor 14, 15, 19, 21 en 22 september op de rol.


 


Auteur

Redactie