Nieuwe lokale politieke partij bij raadsverkiezingen Westerkwartier

Grootegast

Het Westerkwartier krijgt er een nieuwe politieke partij bij. Sterk Westerkwartier doet in november mee aan de verkiezingen voor de raad van de nieuwe fusiegemeente Westerkwartier.

Sterk Westerkwartier gaat eind volgende week officieel van start. Op vrijdag 27 juli worden de statuten ondertekend. ,,Sterk Westerkwartier is een lokale partij in het hart van het Noorden, los van landelijke dogma’s”, aldus de initiatiefnemers.

De partij wil mensen om zich heen verzamelen die een con¬structieve bijdrage kunnen leveren aan de plaatselijke politiek. Gezocht is en wordt naar mensen die uit zichzelf niet zo gauw aansluiting zoeken bij een bestaande, landelijke partij. „Ik voel er niets voor mij door een mededeling van bovenaf in een strak keurslijf te laten dwingen”, aldus één van de betrokkenen. 

Mensen die al jarenlang het verschil maken in het Westerkwartier zijn benaderd of hebben zelf de initiatiefnemers benaderd. (Oud)-leden van de D66, GroenLinks, PvdA en VVD hebben zich ondertussen aangesloten bij Sterk Westerkwartier. Maar ook personen die geen binding hadden en hebben met de bekende landelijke partijen, maar ‘gewoon’ lokaal hun sporen hebben verdiend op allerhande terreinen, hebben zich aangesloten.

Het logo van de partij symboliseert de ‘vorm’ van het Westerkwartier en verwijst op subtiele wijze naar de vier gemeenten. Het logo bestaat uit vier kleuren: groen voor de natuur en landbouw; blauw voor de veiligheid, ruimte en water; rood voor de eigen kracht en de verbinding en geel voor de historie.

 


Auteur

Redactie