Hoogste punt bereikt van uitbreiding bij De Spitkeet

Harkema

Het hoogste punt van de bouw van de uitbreiding van de ontvangstruimte bij Themapark De Spitkeet in Harkema is woensdagmiddag bereikt.

De ontvangstruimte van het ‘Lytshûs’ wordt momenteel uitgebreid om meer ruimte te kunnen bieden aan groepen. Zo kan het aantal bezoekers verder blijven groeien. 

In opdracht van het Harkemaster bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen wordt de ontvangstruimte ‘Lytshûs’ wel twee keer zo groot. Er komt ook een grotere keuken die aan de huidige horeca-eisen voldoet. Daarnaast wordt er ledverlichting in De Spitkeet aangebracht.

Samenwerking

Uniek aan dit werkervaringsproject is de samenwerking tussen de gemeente Achtkarspelen, bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen, opleidingscentrum De Friese Poort en openluchtmuseum De Spitkeet. Voor dit project stelde installatiebedrijf Ewald uit Leeuwarden de begroting op voor de elektrotechnische installaties, waarna leerlingen van De Friese Poort zorgden voor de bijbehorende tekeningen.

 De bouwwerkzaamheden zijn opgepakt door twaalf werkzoekenden, voornamelijk statushouders uit de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, onder begeleiding van projectleider Sjoerd Wagenaar. De statushouders kunnen door de realisering van dit project werkervaring opdoen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt verder te vergroten. 

Daarnaast is er ook een taalcoach betrokken. Zij komt twee keer per week langs om te assisteren bij de theorielessen.

 


Auteur

Redactie