Hoofdrol voor de jeugd bij slotconcert Heideblomke

Harkema

Na een druk muzikaal seizoen en een mooie afsluiter bij het muziekfestival op Schiermonnikoog leek het seizoen voor de Harkemaster brassband ’t Heideblomke afgelopen. Maar de band was nog niet helemaal klaar. Op 13 juli volgde een slotconcert in de buitenlucht met de jeugd in de hoofdrol.

Dat de jeugd het verdiende de hoofdrol te krijgen, blijkt uit het aantal geslaagden. De vlag kon maar liefst vijf maal uit bij de Harkemaster brassband. Rani Elias bespeelt de solo cornet en komt uit Syrië. Hier heeft hij aan het conservatorium gestudeerd. Om zijn diploma ‘Master of Classical music - Trumpet’ hier in Nederland te laten gelden moest hij opnieuw examen afleggen. Dit deed hij 29 juni met succes. Eerder die week had zijn vrouw examen gedaan en ook zij mocht het diploma in ontvangst nemen.

Hilly Buma en Sietske Visser zijn allebei geslaagd voor hun C-examen. Hilly Buma op de bariton en Sietske Visser heeft een deel hiervan afgelegd tijdens het openbaar examen en gescoord met haar solo ‘All Love Can Be’ op de bugel. Ook Jorn Dijkstra heeft zijn elementair diploma voor slagwerk op zak. Hij haalde zelfs een uitmuntende score met lof. Tot slot wist Jaron Snip zijn A-diploma op de trombone te behalen.

Het Harkemaster korps is enorm trots en heeft enorm genoten van het talent tijdens het buitenconcert waar zowel ’t Heideblomke haar leerlingen als de leerlingen van de twee basisscholen uit Harkema van zich hebben laten horen. Dit was een groot succes en vraagt om een herhaling. 

 


Auteur

Redactie