Twaalftal borden in Boelenslaan tegen overlast door hondenpoep

Boelenslaan

In Boelenslaan zijn twaalf nieuwe borden geplaatst met het verzoek dat hondenbezitters de uitwerpselen van hun honden op willen ruimen. 

In de speeltuinen van Boelenslaan is zelfs een hondenverbod ingesteld. De honden worden er geweerd om het spelen voor de kinderen zo veilig mogelijk te maken. 

Dit alles is gebeurd nadat een aantal dorpsbewoners samen met Plaatselijk Belang Boelenslaan een belangengroep had opgericht met als doel het hondenpoepprobleem aan te pakken. Het is een probleem dat in heel veel dorpen in de gemeente Achtkarspelen voor overlast zorgt, weet de Loanster belangengroep.

Na maanden van overleg kwam de belangengroep tot de slotsom om het positief aan te pakken. ,,We hopen dat door middel van de verwijsborden ‘Mijn baas ruimt op’ alle baasjes hun verantwoording gaan nemen”, zo stelt de groep.

Tevens is de belangengroep met de borden naar basisschool De Wâldiik geweest om de kinderen te informeren over de gevaren van hondenpoep. Ook werd gewezen op een stukje bewustwording van verantwoordelijkheden die het hebben van een hond met zich mee brengt.

Tijdens dit proces zijn wij als belangengroep ontzettend gesteund door Plaatselijk Belang Boelenslaan en de gemeente Achtkarspelen, aldus de leden. ,,Zo willen wij een positief voorbeeld zijn voor alle dorpen in Achtkarspelen.”

 

 


Auteur

Redactie