Raad gemeente Westerkwartier vooreerst in Zuidhorn

Grootegast/Zuidhorn

De raadsvergaderingen van de nieuwe gemeente Westerkwartier worden met ingang van januari 2019 voorlopig in de raadszaal van Zuidhorn gehouden.

Dat heeft de Raadsgroep Herindeling Westerkwartier besloten. De groep kwam donderdag 12 juli bijeen in Niekerk.

Zuidhorn kreeg de voorkeur omdat de raadszaal daar voor relatief weinig geld aangepast kan worden. Er is gekozen voor een overbruggingsperiode om de nieuwe raad de gelegenheid te geven met een langdurige oplossing te komen.

Het is de bedoeling om in januari al in Zuidhorn te vergaderen. Dit betekent dat de huidige raad van Zuidhorn het komend najaar een aantal vergaderingen buiten de deur moet houden vanwege de noodzakelijke verbouwing. Deze is nodig omdat de raadszaal plaats moet gaan bieden aan 33 raadsleden, het college van b. en w., de griffie en de publieke tribune.

De eerste vergadering op 2 januari 2019 wordt vanwege de te verwachten publieke belangstelling overigens op een commerciële locatie gehouden.


 


Auteur

Redactie