Gerkesklooster-Stroobos maakt zich op voor jaarlijkse feestweek

Gerkesklooster-Stroobos

Alles staat van 18 tot en met 22 juli in het tweelingdorp weer in het teken van de jaarlijkse feestweek. De Stichting DorpsActiviteiten heeft een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud.

De feestweek wordt woensdag traditioneel afgetrapt met alweer de vijfde Ladiesnight in de feesttent op het evenemententerrein aan de Poorthoek. Een geweldig evenement waar je je de hele avond kunt vermaken. Met de leuke inspirerende stands, workshops, food & vermaak wordt het ieder jaar een groter succes! 

Donderdagmiddag is de 55+ middag in de tent. Iedereen wordt ontvangen met koffie of thee en gebak. Het entertainment is een verrassing maar het omvat een mix van cabaret en muziek. Om 18.30 uur is er een receptie voor alle donateurs en genodigden. Om 19.00 uur wordt het eigen evenemententerrein officieel geopend door de onthulling van de naam. Het terrein werd in 2015 aangekocht van de gemeente en grondig aangepakt door vrijwilligers en plaatselijke bedrijven. Daardoor is er een prachtig evenemententerrein gerealiseerd waar we behoorlijk trots op zijn. Om 20.30 uur start in de tent de pubquiz. Onder leiding van een professionele quizmaster stellen de teams zich op rond het podium. Zij zullen in verschillende categorieën strijden om de punten. Na afloop is er een DJ die er nog een gezellig feestje van zal maken. Uiteraard is iedereen van harte welkom om mee te strijden voor de hoofdprijs.

Vrijdag om 15.00 uur is er de spelletjesmiddag voor alle kinderen tot en met groep 8. Rondom de feesttent zullen er verschillende workshops te volgen zijn. Zo is er een onder meer een voetbal-, korfbal-, gym- en dansworkshop te volgen. Voor de jongsten zijn er natuurlijk het sprinkussen, de Little Tikes en de bouwblokken in de tent. Ieder kind kan zich als zijn superheld laten schminken en donateurs ontvangen een tegoedbon voor een patatje voor hun kinderen.
Om 21.00 uur start de Musicnight @ de Lauwers. Een unieke samenwerking van feestband Exposure en onze eigen brassband Gloria Deï. Dit spektakel gaat plaatsvinden aan de rivier de Lauwers ter hoogte van de Oosterboeren 8 en 10. Een sfeervol concert op het water met prachtige nummers en Hollandse meezingers. Deze avond is de tent op het evenemententerrein gesloten.

Op zaterdagmiddag gaan we sportief aan de slag. Op het evenemententerrein zal een heuse klimtoren van tien meter hoog opgebouwd worden. Hierin gaan de teams kratstapelen. Voor het tweede onderdeel gaan we levend sjoelen. In een natte sjoelbak van dertien bij zeven meter moeten de teams glijdend door de poortjes. Het laatste onderdeel is het zakslaan. Op de balk boven een bassin met water zal de sterkste overwinnen. Aansluitend aan de sportieve middag is er live muziek van zanger Auke de Vries. Auke is zanger van het levenslied en bekend in de regio. Om 21.00 uur begint de feestavond met de band KROEPIN. Sinds 2005 timmeren deze rasmuzikanten al hard aan de weg om elk feest onvergetelijk te maken. De vijf rockers zorgen samen met de beeldschone zangeres Ilse, dat bijna elk genre tijdens een medley op je afgevuurd wordt.

Op zondag wordt de feestweek afgesloten met de tentdienst. De dienst zal geleid worden door Ds. Wesseling met muzikale ondersteuning van Gloria Deï.

Uiteraard kan er dit jaar weer gestreden worden voor de Buurt van het jaarbokaal. Tijdens de feestweek zijn er punten te verdienen met de buurtversiering, de Pubquiz en tijdens de spelmiddag. Wij willen op voorhand alle donateurs, sponsors en vrijwilligers bedanken voor de steun, in welke vorm dan ook. Samen zetten we de schouders eronder! Kijk voor het volledige programma op www.sdags.nl


Auteur

Redactie