Fietsexcursie van IVN de Wâlden

Harkema

IVN de Wâlden organiseert dinsdag 24 juli (19.00-21.30 uur) een fietsexcursie rondom de Homear.

Dit is een kenmerkende cultuur-historische landschapslijn in het nationaal landschap ‘Noardlike Fryske Wâlden’ in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Via de plaatsen Harkema, Drogeham, Augustinusga en Surhuizum wordt de cultuur-historische grenslijn in het landschap gevolgd. Een grenslijn die twee verkavelingsgebieden van het nationaal landschap ‘Noardlike Fryske Wâlden’ van elkaar scheidt. Het ene gebied voert zijn water af naar de Lauwers en de andere naar de Oude Ried.

De ontstaansgeschiedenis van dit karakteristieke landschap komt onderweg uitgebreid aan de orde. Startplaats van deze fietsexcursie: parkeerplaats bij themapark ‘De Spitkeet’ in Harkema (De Dunen 3). Opgave verplicht en inlichtingen: Mirjam Frieswijk via 0512-472102 (18.00 tot 20.00 uur)


Auteur

Redactie