Aanvallende middenvelder van Zeerobben naar ’t Fean ’58

Surhuisterveen

’t Fean ’58 heeft zich versterkt met de komst van Frank ten Hoeve. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt over van zaterdageersteklasser Zeerobben.

Ten Hoeve woont al enkele jaren in Groningen, maar bleef voetballen voor de groenhemden uit Harlingen. ,,Een echte Zeerob gaat ons verlaten”, aldus de club op Twitter. 

Na te zijn begonnen bij de F’jes van Zeerobben doorliep Ten Hoeve de E’tjes en vertrok toen naar SC Cambuur. Na vier jaar koos Frank ten Hoeve voor het Sneker LSC. Vijf jaar geleden keerde hij terug naar zijn geboortestad Harlingen en ging weer spelen waar hij ooit begon. En dat werd het eerste elftal van Zeerobben.

’t Fean ’58 is bekend bij Ten Hoeve omdat zij elkaar in de competitie tegenkwamen. De belangrijkste reden voor Frank ten Hoeve om voor de blauwhemden te kiezen is het op-en- neer-gereis. ,,Dat werd lastig”, zo vertelt Ten Hoeve. 

Verder zegt Ten Hoeve een heel goed gevoel te hebben bij zijn nieuwe club. Mark Bosma kent hij van de confrontaties met Leeuwarder Zwaluwen, waar de succesvolle Mantgumer ook trainer was.

 


Auteur

Redactie