Kunstwerk van wilgentenen geeft diversiteit Rottevalle aan

Rottevalle

Het kunstproject Woodlandart Rottevalle - in het kader van LF 2018 - nadert zijn einde.

Het project is een initiatief van de Noardlike Fryske Wâlden (NFW) om aandacht te vragen voor het unieke van het coulisselandschap. In verschillende dorpen in de gemeente Smallingerland zijn kunstwerken gemaakt van wilgentenen. Zo ook in Rottevalle.

Een werkgroep van vijf inwoners is een aantal weken bezig geweest om een kunstwerk te creëren in samenwerking met de kunstenaars Derk den Boer en Fokke Veurman. De werkgroep heeft ‘Mienskip’ als thema gekozen. 

De Rottevalster mienskip is er één van ‘ferbining’ en ‘diversiteit’, aldus de werkgroep. ,,Vanuit die gedachte is er een typisch Rottevalster kunstwerk ontstaan.” Op vrijdagavond 8 juni om 19.30 uur gaat de werkgroep het kunstwerk aanbieden aan het dorp. Dat gebeurt op het veldje nabij het hertenkamp aan de Efterwei in Rottevalle.


 


Auteur

Redactie