Wielerweekend Harkema van 8 tot en met 10 juni met tal van koersen

Harkema

Van 8 tot en met 10 juni staat het tweede Wielerweekend Harkema op het programma. De organisatie is in handen van de stichting Wieler Promotie Achtkarspelen.

Het wielerweekend Harkema kent een flink aantal onderdelen, waaronder de Wadro Ronde van de Kerspelen. Ook is er een dikke-bandenrace voor de jeugd.

Op vrijdagavond 8 juni is terug van weggeweest de Ronde van Harkema. Deze zal worden verreden op het traditionele parcours van Homear, Ikeloane, Kriken, Pauloane en wederom Homear. Waar in voorgaande jaren de start en finish altijd aan de Kriken lagen, zijn deze nu op de Homear ter hoogte van de Lieuwespoel.

Op zaterdag 9 juni is er op het parcours van de Ronde van Harkema een tijdrit van 1,2 kilometer voor amateurs, elite-amateurs en vrouwen. Deze categorieën zullen rijden via een nieuw principe. Normaal gesproken mag elke renner maar één keer starten bij een tijdrit en moet je tijd direct goed zijn. Bij de Tijdrit van Harkema mogen de coureurs zo vaak starten als ze willen. Wie dus na een rustpauze denkt nog een snellere tijd te kunnen neerzetten, mag en kan dat proberen.

Na afloop van de tijdrit zal omstreeks 16.30 uur een dikke-bandenrace worden gehouden in samenwerking met de stichting Berneferdivedaasje. Hier mogen alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar aan meedoen die (nog) geen lid zijn van een wielervereniging. Deze koers moet worden gefietst op een gewone fiets met ‘dikke’ banden, dus geen racefiets. Opgave hiervoor kan via www.dikkebandenrace.nl en deelname is kosteloos.

Op zondag 10 juni is het de beurt aan de 25ste Wadro Ronde van de Kerspelen die voor de tweede maal de start en finish in Harkema heeft. Deze ronde bestaat uit twee delen. ’s Morgens om 09.30 uur starten de vrouwen voor hun ronde die ongeveer 120 kilometer omvat en door en langs alle dorpen van de gemeente Achtkarspelen zal voeren.

 ’s Middags om 13.45 uur starten de mannen voor hun Wadro Ronde van de Kerspelen. De mannen krijgen een koers van 156 kilometer voor de kiezen.


 


Auteur

Redactie