Onderzoek naar woningen voor mensen met beperking

Buitenpost

De Stichting Sprank onderzoekt in Buitenpost of er voldoende belangstelling is om nieuwe woningen te realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Een veilig thuis waar bewoners begeleiding krijgen die ze nodig hebben om een betekenisvol leven te leiden. Dat is in de insteek van Sprank. De stichting houdt daarom een informatiebijeenkomst in Buitenpost. Deze staat voor maandag 4 juni op de rol. Plaats van handeling is de Fonteinkerk aan De Achtkant. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

In Buitenpost nam een groep ouders en vertegenwoordigers van mensen met een beperking contact op met Stichting Sprank. Samen oriënteren zij zich op een nieuwe woning voor deze jongvolwassenen in Buitenpost.

In Buitenpost wordt al jaren tevergeefs gezocht naar woonruimte voor jongvolwassenen met een handicap. Sommige ouders worden wanhopig omdat ze niet willen dat hun kinderen noodgedwongen naar elders moeten verhuizen.

Om een eind te maken aan deze lange zoektocht, riep de gehele gemeenteraad van Achtkarspelen medio maart het college van b. en w. op met alle betrokken partijen in gesprek te gaan. De politiek wil dat er uiterlijk in augustus een aantal concrete locaties op papier staan waar woonruimte gerealiseerd kan worden.

Bij de discussie in de raadszaal van Achtkarspelen ruim twee maanden geleden waren de jongvolwassenen die graag een eigen woonruimte willen, aanwezig. Zij deelden smileys uit aan de raadsleden. Het besluit om vaart te zetten achter de zoektocht, werd door hen met applaus begroet.


 


Auteur

Redactie