Lezing leven en werk Willem Bartel van der Kooi in Augustinusga

Augustinusga

Cultuurpubliciste Gerhild van Rooij geeft op zondag 27 mei een lezing over het leven en werk van kunstschilder Willem Bartel van der Kooi in de Augustinitsjerke.

De kunsthistorica sluit op verzoek van de Stichting Keunstkrite Twizel aan bij de lopende expositie over de achttiende- en negentiende-eeuwse kunstenaar die dit jaar centraal staat in het Kulturiele Haaddoarp van Achtkarspelen. De Keunstkrite werkt hierin nauw samen met de werkgroep Portraits & Paradise die meerdere activiteiten, waaronder een open lucht theaterstuk rond Van der Kooi organiseert.

Kunstschilder Willem Bartel van der Kooi (1768-1836) werd in Augustinusga geboren. Hij gaf les aan de Franeker Universiteit en was onder andere leermeester van Sir Laurence Alma Tadema. Zijn werk hangt onder meer in het Rijksmuseum te Amsterdam en het Fries Museum te Leeuwarden.

Kunsthistorica Gerhild van Rooij is regelmatig gaststpreker op festivals, bij culturele genootschappen en in musea.

Tijd: zondag 27 mei van 14.00-15.00 uur.
Locatie: Augustinitsjerke aan het Abrahamsplein te Augustinusga.
Kosten: €5,- p.p.* 
*Voor deze activiteit kan de door de gemeente uitgegeven LF-2018bon 'Achtkarspelen op syn bêst!' worden gebruikt!
Graag aanmelden via www.keunstkrite.nl


Auteur

Redactie