Swieringa-toernooi in Opende weer zeer geslaagd evenement

Opende

Voor de gehele jeugd van voetbalvereniging Opende stond de afgelopen week het inmiddels roemruchte Swieringa-toernooi op het programma.

Prachtige omstandigheden zorgden voor een geweldig verloop van het toernooi. Op zaterdag 19 mei werd de week afgesloten met het kaboutertoernooi. 28 teams draafden hiervoor op, wat ervoor zorgde dat er een kleine tweehonderd spelertjes actief waren.

Opende legde al deze spelertjes in de watten met ijsjes, vaantjes en iedere speler kreeg een bal mee naar huis. ,,Als kleine vereniging zijn we hier groots in”, aldus organisator van het eerste uur Henk Veenstra. 

Volgens Rene Sienema zit het jeugdvoetbal van Opende in de lift. ,,Na de instuif in de mei-vakantie en nu weer bij dit evenement zien we dat voetbal enorm leeft in Opende”, aldus Sienema. ,,Gedragen door de vele vrijwilligers die onze club heeft slagen we er ieder jaar weer in om onze club op de kaart te zetten.”

De komende weken kan er op maandag dan ook vrijblijvend getraind worden om aansluiting te maken richting volgend seizoen. Iedere jongere (meisjes en jongens) zijn hierbij welkom, zo laat vv Opende weten.

Voor meer info en foto’s van het Swieringa-toernooi kan er op de facebooksite van vv Opende gekeken worden.


 


Auteur

Redactie