Watersporters in NO-Friesland krijgen nieuw steunpunt

Burgum

Stichting Watersportwereld Burgum bouwt momenteel een watersportopleiding en trainingscentrum aan de Monnikenweg nabij Burgum. 

Het doel van de stichting is het bevorderen van de watersport en de instandhouding van een watersportbasisfaciliteit in de regio Noordoost-Friesland. ,,Wij willen onze watersporters uit Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen op deze wijze behouden en meer vooral de jeugd in contact brengen met de watersport”, aldus de stichting.

Door gebrek aan basisfaciliteiten in de regio, ligplaatsen voor watersportmateriaal, opslag, toilet, kleedruimte, instructieruimte voor met name de jeugdige doelgroep van zeven tot en met zestien jaar was het moeilijk om de watersport voldoende aantrekkelijk te houden. Jeugdige watersporters zijn afhankelijk van vrijwilligers, ouders voor transport voor varend materiaal. ,,Door de aanleg van een watersportsteunpunt willen wij deze basisfaciliteiten aanbieden waardoor het deelnemen aan de watersport in de regio aangenamer en eenvoudiger wordt”, aldus de stichting.

Een vaste locatie geeft volgens de stichting mogelijkheden voor capaciteitsuitbreiding en professionalisering door het aanbieden gecombineerde watersportactiviteiten. ,,Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het opleiden van watersportinstructeurs en werving van leden en vrijwilligers.” In de exploitatie en de totstandkoming van het cursusaanbod wordt er samengewerkt met de lokale watersportverenigingen en watersportondernemers.

De stichting is momenteel bezig met de bouw. ,,Zodra deze afgerond is zullen wij een aantal open dagen organiseren om kennis te maken met de regio”, zo laat de stichting weten. ,,Het eerste evenement - Koningsdagzeilen - was een groot succes, alle boten vol.”

De eerste lessen starten vanaf 17 mei : zeilen en stand up paddleboarding. Aanmelden kan via www.watersportwereldburgum.nl. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële projectbijdrage van Rabobank Drachten Friesland vanuit Fonds Coöperatief Dividend Rabobank en de Provincie Fryslân vanuit het Meanskipsfonds.


 


Auteur

Redactie