Spavo Spring swingend lenteconcert met Vangrail

Surhuisterveen

Een swingend lenteconcert met een link naar de regio: van Kornhorn tot Surhuisterveen en Augustinusga. Dat was de insteek voor het Spavo Spring Concert van dit jaar en in die opzet slaagde de organisatie optimaal. 

Bijna duizend mensen genoten zaterdagavond in De Flambouw in Surhuisterveen met volle teugen van de band Vangrail in combinatie met brassband Blaast de Bazuin. 

Zanger Raynaud Ritsma nam de hele zaal swingend mee de lente door. De uit Kornhorn afkomstige frontman van Vangrail kreeg jong en oud in beweging en dat was precies de opzet van het jaarlijkse voorjaarsconcert. Begeleid door Blaast de Bazuin én zijn eigen band zong Ritsma klassiekers van nu en van voorheen. 

Met het eigen ‘Leven Na De Liefde’ en ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ van Marco Borsato kreeg Ritsma de handen flink op elkaar en dat bleek de opmaat naar een enerverende avond. ,,We hebben genoten”, zei een bezoeker. ,,Zelf kende ik Vangrail alleen van krant en televisie, maar het is prachtig om ze live mee te maken. Wat een enthousiasme.”

Het Spavo Spring Concert was deze keer sneller uitverkocht dan ooit. Binnen 24 uur waren alle kaarten de deur uit. ,,Echt heel bijzonder”, vond Reinder Hamersma van de organisatie. ,,Muziek leeft en dat is prachtig. We vinden het geweldig om zo’n mooie avond te mogen organiseren.”

Het Spavo Spring Concert wordt traditiegetrouw mogelijk gemaakt en georganiseerd door de Vereniging Spavo in combinatie met brassband Blaast de Bazuin. ,,Dat is uniek en heel speciaal”, vindt Hamersma. ,,We krijgen de mogelijkheid om een heel laagdrempelig evenement te organiseren waar heel veel mensen van kunnen genieten. Daar zijn we erg dankbaar voor. Dat is goud waard.”

Vangrail bracht een bijzonder gevarieerd programma. Met eigen hits als ‘Zoveel Meer’ en als toegift ‘Laat De Muziek Aan’ bracht Vangrail vele handen op elkaar. Zanger Raynaud Ritsma schitterde echter ook met bekende hits van andere artiesten. Zo deed hij met ‘Music’ van John Miles de zaal naar adem snakken.

Blaast de Bazuin zorgde voor balans in de avond door met gevoelige brassbandnummers even de rust terug te brengen. Hoofdrollen waren er onder meer voor Diana Hoekstra op bariton, Rinze Ytsma op xylofoon en Robbert Oegema op cornet. Onder leiding van de nieuwe dirigent Theun van Leijen bewees Blaast de Bazuin een band van formaat te zijn, met de roots in Surhuisterveen en omgeving en met een prima niveau. 

Anke Bijlsma zorgde voor de rode lijn van de avond. Met haar enthousiaste bijdrage smeedde ze als presentator vol bravoure één geheel van de avond. ,,Een fantastisch evenement”, vond Bijlsma. ,,Het is geweldig om te zien hoeveel spirit er in zit. Bij Blaast de Bazuin zag ik verschillende nieuwe gezichten. Prachtig dat er zo’n doorstroom is. Er waren vijf nieuwe leden op het podium. Dat is belangrijk voor de toekomst”, aldus de uit Nes (D) afkomstige Anke Bijlsma. 


 


Auteur

Redactie