Elvis Presley gospelsongdienst in Surhuisterveen

Surhuisterveen

De Flambou biedt zondag 8 april vanaf 19.30 uur plaats aan een speciale themadienst, waarin gospelsongs van Elvis Presley centraal staan.

De gospels worden vertolkt door Freddy Nauta en Roel Couperus. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door journalist Lammert de Bruin, bekend van Een Vandaag. Hij vertelt het levensverhaal van Elvis Presley met feiten die veel mensen niet kennen. De nadruk ligt op de doorbraak van de Amerikaanse zanger en zijn gospelverleden.

De teksten van de gospels verschijnen op de beamer, zodat de aanwezigen niet alleen kunnen meelezen, maar ook meezingen. Het is geen officiële kerkdienst, maar de dienst heeft zeker een religieuze inslag.

Elvis Presley (1935-1977) is een van de meest gevierde en invloedrijkste muzikanten in de twintigste eeuw. Hij is de best verkochte soloartiest in de geschiedenis van de muziekindustrie met een geschatte verkoop van ongeveer 600 miljoen platen. In vrijwel alle genres van de muziek.  

De eerste muzikale invloed op Elvis Presley was echter gospelmuziek. Hij werd veertien keer genomineerd voor een Grammy Award, een hoge Amerikaanse onderscheiding in de muziek. Hij kreeg drie Awards, alle drie voor gospelsongs. In 1967 voor het Album ‘How Great Thou Art’, in 1972 voor het album ‘He Touched Me’ en in 1974 voor de live-interpretatie van ‘How Great Thou Art’.

De toegang is gratis, al zal er na afloop wel een collecte worden gehouden voor de onkosten. 


Auteur

Henk Albers Redacteur