LEGiO-run​ ​Grootegast​ ​2018​: wedstrijdlopers daginschrijvingen en goed doel

Grootegast

De derde editie van de LEGiO-run, het leukste hardloopevent met Lego als thema, wordt zaterdag 31 maart georganiseerd.

Zeker 540 mensen gaan dit beleven, want zij hebben zich al ingeschreven. Met een wedstrijdloop van 10km, een recreatieve 5km en de Funrun kan iedereen meedoen.

De wedstrijdloop van  tien kilometer maakt onderdeel uit van de kalender van Loop-circuit Noord Nederland. Aan de start staan in elk geval de winnares van de tien kilometervan vorig jaar, Immy Auck Kersbergen uit Wommels en de winnaar van de vijf kilometer Nick Marsman uit Ommen. Op de tien kilometer dingen verder naar de prijzen het jonge talent Maurice Smit, Gerben Vermij, Jan Venhuizen, Danielle Bekkering , Lydia Doornbos en Christien Koning. 

De route van de vijf en tien kilometer loopt door het gezellige Grootegast en door tuincentrum Drint. Op het parcours worden Lego-gerelateerde objecten geplaatst en zijn er meerdere muzikanten waardoor de LEGiO-run nog leuker wordt om te lopen. Is vijf of tien kilometer net te ver? En ben jij negen jaar of jonger of ben je minder valide? Doe dan mee met de funrun, dan loop je samen met onze mascotte Noppie en clown Heleen. Wil je liever niet hardlopen? Kom dan gezellig aanmoedigen en geniet van de gezelligheid op het Marktplein. Verschillende artiesten zorgen voor entertainment, er zijn meerdere stands en cateraars die je voorzien van iets lekkers.

Op het Marktplein vraagt de organisatie ook aandacht voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel de aanschaf van een fietslabyrint voor het woonzorgcentrum Het Hoge Heem in Grootegast. Men wil dat ouderen ook fit kunnen blijven. Je kan op de wedstrijddag een bijdrage voor dit goede doel leveren door bijvoorbeeld een smoothie te fietsen op de blenderbikes. Deze blenderbikes worden gesteld door kinderopvang SKSG.

Wil jij wel meelopen, maar heb jij nog geen startnummer? Vanaf 11.30 uur zitten de vrijwilligers klaar om je in te schrijven, voor alle afstanden. De inschrijfruimte zit op het Marktplein, tegenover het gemeentehuis op Hoofdstraat 97. Kijk op www.legiorun.nl voor alle informatie.


Auteur

Henk Albers Redacteur